• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτο! Μαγαζάτορες στην Κρήτη έκοψαν τα δέντρα για να διώξουν κατασκηνωτές

Απίστευτο! Μαγαζάτορες στην Κρήτη έκοψαν τα δέντρα για να διώξουν κατασκηνωτές

Την τραγική εικόνα βαθιά κομμένων δέντρων αντίκρισαν κάτοικοι και κατασκηνωτές χθες στη παραλία της Σούγιας Χανίων, ένα μέρος όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται αρκετοί κατασκηνωτές για διακοπές.


Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την Άννα Σαματά, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων, κάποιοι προχώρησαν στην κοπή των δέντρων κάτω από τα οποία οι κατασκηνωτές συνήθως βάζουν τις σκηνές τους.

Σύμφωνα με το site «agonaskritis.gr», η απόφαση για την κοπή των δέντρων (πολύ βαθύ κλάδεμα) δε λήφθηκε από το σύνολο των κατοίκων αλλά από μερίδα καταστηματαρχών οι οποίοι αντιδρούν στην παρουσία των κατασκηνωτών στην παραλία της Σούγιας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν η ενέργεια αυτή προέρχεται από τον Δήμο.

Για το θέμα υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από κατοίκους της Σούγιας που διαφωνούν με αυτήν την τακτική και επιθυμούν την παρουσία κατασκηνωτών αλλά και από μερίδα κατοίκων (κυρίως καταστηματαρχών) που βλέπουν θετικά την προοπτική να μην επισκέπτονται την Σούγια κατασκηνωτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, παρατηρήθηκε και η απουσία της ντουζιέρας που βρισκόταν στο σημείο (υπεύθυνος για την ντουζιέρα φέρεται να είναι ο Δήμος), ενώ επισημάνθηκε και η παρουσία της αστυνομίας από νωρίς το πρωΐ.

«Τα δέντρα κατακρεουργημένα έτσι ώστε να μη χωράει καμία σκηνή, η ντουζιέρα ως δια μαγείας ξηλώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. πρωί – πρωί πάλι εκεί», αναφέρεται στην ανάρτηση της κας Σαματά η οποία συνοδεύεται και από την φωτογραφία.

(daynight)

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας, με πάνω από 10 οχήματα με αντίστοιχο προσωπικό, προκειμένου να απομακρύνουν τους περίπου… 12 κατασκηνωτές οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο ενώ αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονται κάθε χρόνο στην περιοχή.

(daynight – φωτο:screenshot)