«Απελάσεις τζιχαντιστών από Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στην Ελλάδα»

Μέχρι και 120 ύποπτοι -πιθανά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που βρίσκονταν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, έχουν απελαθεί από τη χώρα, από το 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, που φιλοξενεί δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Αστυνομίας.

«Ύποπτα στοιχεία ή άτομα που συνδέονταν μαζί τους έχουν εισέλθει στη χώρα, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Αλλά, καταφέραμε να τους συλλάβουμε και να τους απελάσουμε στην Τουρκία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», αναφέρει η σχετική δήλωση.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας αναφέρει πως πολλοί από όσους απελάθηκαν είχαν συλληφθεί πέρσι, αφού είχαν προσπαθήσει να μπουν στη χώρα παρανόμως από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Γενικότερα, αναφέρεται πως οι σχετικές ενέργειες ξεκίνησαν όταν υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

Ο ίδιος άνθρωπος δήλωσε ότι «υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών από ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και από διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, ενώ επίσης έχουμε αρκετούς ανθρώπους επιτόπου και πολλούς μηχανισμούς για διενέργεια ελέγχων υπόπτων».

Επίσης, στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, δείχνουν ότι 924 πρόσφυγες στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια έχουν συλληφθεί για διαφορά αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Μάλιστα, σημειώνεται πως οι ίδιοι οι πρόσφυγες στη Μόρια υποστηρίζουν πως ο ISIS «έχει καταλάβει τον έλεγχο του καταυλισμού και αξιοποιεί την ανεξέλεγκτη βία μεταξύ Σύρων και Κούρδων».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu