• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απατεώνας έπαιρνε τηλέφωνα και παρίστανε τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Απατεώνας έπαιρνε τηλέφωνα και παρίστανε τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα από επιτήδειο που παρίστανε τον αντιδήμαρχο.

Από την περασμένη Πέμπτη κάποιος (ή κάποιοι), άρχισε να τηλεφωνεί σε επιχειρηματίες της πόλης και συγκεκριμένα σε βιβλιοπωλεία, ισχυριζόμενος ότι είναι ο… αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης.

Όπως έλεγε στους βιβλιοπώλες θα κατέθετε στις επιχειρήσεις ποσό 800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευθούν σχολικά είδη. Μετά όμως ξανακαλούσε τους βιβλιοπώλες και ισχυριζόταν ότι από λάθος κατέβαλε 8.000 ευρώ αντί για 800 και ζητούσε πίσω από τους επιχειρηματίες 7.200 ευρώ!

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας, τονίζοντας ότι η πλεκτάνη ήταν καλοστημένη. Μάλιστα ο απατεώνας έστελνε στους επιχειρηματίες μέσω viber και φωτογραφίες από τα… «αποδεικτικά τραπέζης». Δυστυχώς ένας από τους τέσσερις επιχειρηματίες που προσπάθησε να εξαπατήσει ο απατεώνας, έπεσε πράγματι θύμα και κατέθεσε στον επιτήδειο 2.000 ευρώ.

Έχουν υποβληθεί μηνύσεις τόσο από τον κ. Κούπκα όσο και από τους επιχειρηματίες και η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

(Megatv – φωτο:screenshot)