Αντίθετος ο Κ. Καραμανλής με την συμφωνία- Αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού

Σε ηχηρή παρέμβαση για το «καυτό» θέμα του Σκοπιανού και ειδικότερα κατά της επικείμενης συμφωνίας που προβλέπει τη μετονομασία της γείτονος σε «Severna Makedonija» (σ.σ. «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας») αναμένεται να προβεί εντός της ημέρας (15/06/2018) ή το Σάββατο (16/06) ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

 

Κατά πληροφορίες, πάντα, ο κ. Καραμανλής θα υπογραμμίσει πως η προωθούμενη συμφωνία των κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ δεν έχει την παραμικρή σχέση με όσα είχε κατορθώσει να πετύχει ο ίδιος επί πρωθυπουργίας του, όταν το 2008 στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, είχε ασκήσει βέτο κατά της εισδοχής των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι με το υπάρχον κείμενο δεν διασφαλίζεται το erga omnes, δηλαδή μία ονομασία για κάθε χρήση, όπως ανέφεραν πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή πιθανότατα θα γίνει μέσω γραπτής δήλωσης, αν και δεν αποκλείεται να γίνει και on camera.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρώην πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει ως σημείο εκκίνησης στην τοποθέτησή του την παραδοχή ότι δεν υφίσταται «μακεδονικό έθνος», κάτι που, ούτως ή άλλως, είχε αναφέρει και τον περασμένο Ιανουάριο, σε συνομιλητές του.

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παρέμβει δημόσια για το Σκοπιανό δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης για ένα μείζον εθνικό θέμα, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός σπάνια προχωράει σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu