• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιπροσωπεία από τα Σκόπια στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων της Θεσσαλονίκης

Αντιπροσωπεία από τα Σκόπια στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων της Θεσσαλονίκης

Η παρέλαση των Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφιφυλόφιλων και Τρανς (ΛΟΑΤ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για δέκατη τέταρτη φορά, υποστηρίχθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ κυριάρχησε το σύνθημα «παρούσα», καθώς χιλιάδες πολίτες, μέλη και υποστηρικτές της ΛΟΑΤ, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

 

Μετά την παρέλαση των ΛΟΑΤ της Αθήνας, σε δύο εβδομάδες,στις 23 Ιουνίου , η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την 7η ‘Pride Parade ’.

Τα τελευταία χρόνια τα Σκόπια είχαν τους συμμετέχοντές τους και αυτοί δήλωσαν ότι έχουν εξαιρετική συνεργασία με την ΛΟΑΤ της γειτονικής χώρας.

Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης δεν έχει την παράδοση της Αθήνας, αλλά κάθε χρόνο γίνεται μαζικότερη, είπε ο Σόζι από τη Θεσσαλονίκη.

«Το πρώτο έτος για εμάς, ομολογώ ότι ήταν πολύ δύσκολο, επειδή η βόρεια Ελλάδα είναι πιο συντηρητική από ό, τι στην υπόλοιπη χώρα, με θάρρος και γενναιότητα, μπορώ να πω όσον αφορά τη συμμετοχή μας φθάσαμε σε ένα σημείο όπως αυτό της Αθήνας», είπε ο Σόζι που είναι μέλος των διοργανωτών της ‘Pride Parade’ στη Θεσσαλονίκη.