«Εμείς απορούμε πως ένας άνθρωπος με τόση εμπειρία, όπως ο μηχανοδηγός, δεν αντιλήφθηκε τι έγινε. Από το σταθμό Παλαιοφάρσαλα έγινε η αλλαγή της αμαξοστοιχίας. Υπήρχε ένα πρόβλημα σε μία άλλη αμαξοστοιχία.
Έτσι, είπαν να περάσει από τη αρχή ανόδου και καθόδου και όταν έφυγε από την γραμμή ανόδου είχε ξεχαστεί η διαγώνιος γιατί προηγουμένως είχε μπει μία προαστιακή αμαξοστοιχία. Υπήρχε σωρεία λαθών για να φτάσει η κατάσταση εδώ που έφτασε. Υπάρχει μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να βγάζει συμπεράσματα. Θέλω να κρατήσω σιωπή αυτές τις μέρες σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα».
Ο κ. Μαρακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπήρχε καταγγελτικός λόγος από τους υπαλλήλους για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως αυτό που συνέβη.
Ο κ. Λακαφώσης μίλησε για τις ενδεχόμενες φιάλες υγραερίου που μπορεί να υπήρχε στο τρένο, λέγοντας πως όπως μπορούμε να δούμε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, υπάρχει κάποιο υγρό καύσιμο το οποίο δημιούργησε την έκρηξη.
Ο κ. Χαχάμης είπε πως όλα αυτά που συνέβησαν είναι μία απόρροια της μαζικής εξόδου υπαλλήλων που δεν αντικαταστάθηκαν άμεσα.
«Για να εργαστείς στους σιδηροδρόμους πρέπει να έχεις πάνω από 10 χρόνια εμπειρία, κατά την γνώμη μου. Εμείς, είμασταν πάνω στις αμαξοστοιχίες, μαζί με τον κόσμο. Από το 2010, έγιναν όλα μπάχαλο».
(megatv – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Alysa Liu: Το “χρυσό” κορίτσι του πατινάζ επέστρεψε δυναμικά και έγραψε ιστορία στο Μιλάνο, vid
- Νέο μακελειό στη Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους, απήγαγαν γυναίκες και παιδιά
- Επιστολές της Αγκάθα Κρίστι προς την οικονόμο της πωλήθηκαν σε δημοπρασία
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Άντριου από τη σειρά διαδοχής
- Νομός Θεσσαλονίκης: 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για τις 28 Φεβρουαρίου
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή παγκοσμίου δασμού 10%
- Τραγωδία στην Αίγυπτο: Συγκρούστηκε mini bus που μετέφερε εργάτες με φορτηγό – Τουλάχιστον 18 νεκροί, vid
- Στη φυλακή ο δράστης και ο αρχιφύλακας για το έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού
- Αύξηση 2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ τον Ιανουάριο του 2026
- Με «ισχυρότερες μεθόδους» προειδοποιεί ο Τραμπ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις









