• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άνοιγμα της εστίασης 3 Μαΐου προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι – Μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Άνοιγμα της εστίασης 3 Μαΐου προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι – Μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τι θα γίνει με τα σχολεία.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο, κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες, θα ανοίξει η εστίαση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών στρέφεται προς το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή που υπάγεται στο Υπ. Υγείας δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαϊου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νομβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά τις γιορτινές μέρες, η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων ήταν κάθετα αρνητικοί, παρά τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται κάθε μέρα στα κανάλια.

Αυτό που πρότειναν είναι να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά όχι πριν τις 14 Μαΐου.

Για τα σχολεία (Γυμνάσια-Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) οι ειδικοί, όπως και η κυβέρνηση, κλίνουν στο σενάριο του ανοίγματος αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή στις 10 του μηνός.

Σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα και την απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιτροπή πρότεινε να τίθεται σε ισχύ από τις 10 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο, με δεδομένο ότι ο εορτασμός της Ανάστασης θα γίνει στις…21:00, η απαγόρευση θα ξεκινήσει από τις 23:00.

(φωτο: eurokinissi)