• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανησυχία στο Μαξίμου για την «έκρηξη» των κρουσμάτων – Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης

Ανησυχία στο Μαξίμου για την «έκρηξη» των κρουσμάτων – Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης

siskepsi
«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Τα ανοιχτά σύνορα, λόγω τουρισμού, αλλά και η χαλάρωση των μέτρων, κυρίως των μέτρων ατομικής προστασίας, έφεραν την νέα ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για άλλη μια φορά.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για το θέμα του κοροναϊού. Στην τηλεδιάσκεψη μάλιστα, καλούνται και οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, θα συζητηθεί στις 12:30, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.

(φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •