Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, θα υπάρξει περαιτέρω προσωρινή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να υφίστανται,, ενώ σιγά-σιγά θα εφαρμόζονται τα προνόμια σε εμβολιασμένους.
Σύμφωνα με τα νέα σχέδια που είναι πάνω στον τραπέζι η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να αυξηθεί σε έναν πελάτη ανά 16 τ.μ. η χωρητικότητα μέσα στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. Ως τώρα επιτρεπόταν 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα ζητήσει την έγκριση των επιστημόνων προκειμένου οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από τρίτες χώρες και την ΕΕ να εισέρχονται πια με αρνητικό rapid test και όχι αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ θα εναρμονιστεί η Ελλάδα με κοινοτική σύσταση που εξαιρεί των τεστ τα παιδιά κάτω των 12 ετών που ταξιδεύουν. Στην αρχή ζητούσε από 6 ετών και πάνω.
Όπως μεταδίδεται, την επόμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει δημόσια τις εισηγήσεις της επιτροπής βιοηθικής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων ομάδων εργαζομένων και τις διευκολύνσεις των πλήρως εμβολιασμένων.
Τα επικρατέστερα σενάρια για τα προνόμια στους εμβολιασμένους, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι η απαλλαγή τους από τα self test και η αύξηση της χωρητικότητας σε κλειστούς χώρους έως το 100% για πλήρως εμβολιασμένους, κάτι που θα βάλει σκέψεις τους εστιάτορες και λοιπούς επιχειρηματίες της εστίασης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Σ. Ζαχαράκη στους πρυτάνεις
- Ο Κέβιν Γουόρς στην ηγεσία της Fed – Πέφτει κατακόρυφα η τιμή του χρυσού και του ασημιού μετά την ανακοίνωση
- Δύο δρόμοι που έχει το Ιράν ενώ το «θερμόμετρο» ανεβαίνει
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος δάσκαλος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας
- «John Rambo»: Ξεκίνησαν στην Ταϊλάνδη τα γυρίσματα του prequel – Ο Νόα Σεντινέο πέρνει τη σκυτάλη από τον Σταλόνε
- Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή «100» της Άμεσης Δράσης Αττικής
- Τα νεότερα για την κατάσταση υγείας του 20χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα
- Ζεφύρι: Εντοπίστηκε παράνομο χυτήριο μετάλλων όπου έλιωναν κλοπιμαία – Έξι συλλήψεις
- Ο Τραμπ λέει ότι πιστεύει ότι μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι κοντά
- Μητσοτάκης από Κροατία: Χάρη στην εύρωστη οικονομία μας, μπορούμε να δαπανούμε το 3% του ΑΕΠ για την άμυνα









