• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο 2019 η δεύτερη δίκη του Ρουβίκωνα για το «ντου» σε υπουργεία και πρεσβείες

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο 2019 η δεύτερη δίκη του Ρουβίκωνα για το «ντου» σε υπουργεία και πρεσβείες

Για τις 15 Ιανουαρίου 2019 αναβλήθηκε η υπόθεση με τα 12 φερόμενα μέλη του Ρουβίκωνα – Κατηγορούνται για την εισβολή στον Ευαγγελισμό, σε υπουργεία και πρεσβείες Αναβολή για τον Ιανουάριο του 2019 πήρε σήμερα η εκδίκαση μιας ακόμη υπόθεσης που αφορά στη δράση του «Ρουβίκωνα» με κατηγορούμενους 12 πρόσωπα που φέρονται ως μέλη του. Οι 12 κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, παράνομη βία και διατάραξη κοινής ειρήνης. Τελικά, δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης τους για τις 15 Ιανουαρίου.

 

Οι παραπάνω κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους κατηγορούμενους αφορούν σε σειρά ενεργειών του «Ρουβίκωνα». Μεταξύ αυτών, η εισβολή στον «Ευαγγελισμό» και συγκεκριμένα σε γραφείο γιατρού του νοσοκομείου, οι παράνομες είσοδοι στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας, οι «παρεμβάσεις» για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά και οι διαμαρτυρίες στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και στα δικαστήρια Λάρισας

Για την υπόθεση αυτή, η έρευνα κατέληξε σε παραπομπή των «12» κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε ζητήσει τη συνένωση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί το προηγούμενο διάστημα για δράσεις και ενέργειες του Ρουβίκωνα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, είχε αναβληθεί για τις 27 Ιουνίου από το Τριμελές Αυτόφωρο Δικαστήριο η άλλη δίκη, αυτή των 20 μελών του «Ρουβίκωνα» που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε βάρος των 20 συλληφθέντων ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονταν περίπου 50 άτομα προς υποστήριξη των συλλήφθεντων, ενώ η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu