• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανατροπή στην δίκη Τοπαλούδη που συγκλόνισε το πανελλήνιο – ΙΣΟΒΙΑ η τελική απόφαση του δικαστηρίου (ΒΙΝΤΕΟ-Upd)

Ανατροπή στην δίκη Τοπαλούδη που συγκλόνισε το πανελλήνιο – ΙΣΟΒΙΑ η τελική απόφαση του δικαστηρίου (ΒΙΝΤΕΟ-Upd)

Συγκλονίζουν τα ξεσπάσματα των γονιών της δολοφονημένης φοιτήτριας.

Ενημέρωση 17:25

Την απόφαση του επί των ποινών θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το οποίο ομόφωνα έκρινε πως δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών ήταν να επιβληθεί σε καθέναν από τους κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 15 έτη για τον βιασμό

================================================================================================

Να μην δεχθούν κανένα ελαφρυντικό για τους δύο κατηγρούμενους ζήτησε νωρίτερα από τους δικαστές η εισαγγελέας Έδρας του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό».

Η εισαγγελέας ανέφερε πως οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι σε όλη τη διάρκεια της δίκης «ενέπαιζαν το δικαστήριο» ενώ τόνισε πως δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά και αντίθετα συνεχίζουν ακόμη και τώρα να διασύρουν την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Η κ. Δόγκα τόνισε πως «δεν άκουσα αλήθειες μέσα στο δικαστήριο» αναφέροντας πως από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό που χαρακτηρίζει τους δύο νεαρούς είναι «η έλλειψη ειλικρινούς θέσης» ενώ αναφέρθηκε σε «ηθική διαστροφή» που εμφανίζει ο χαρακτήρας των δύο την ίδια στιγμή που «τα στοιχεία βοούν».

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» επανέλαβε η εισαγγελέας συνδέοντας την ψευδή, κατά την άποψη της, έκφραση λύπης με τη στάση των κατηγορουμένων που «ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Η τοποθέτηση της εισαγγελέως προκάλεσε χειροκροτήματα κάποιων από τους παρευρισκόμενους στο δικαστήριο, οι οποίοι δέχθηκαν την επίπληξη της προέδρου. Ενόσω μιλούσε η εισαγγελική λειτουργός ο πατέρας της Ελένης κρατούσε ψηλά δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν κατά περίπτωση από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Η πλευρά του Ροδίτη κατηγορούμενου ζήτησε επιπλέον να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυνυτικό; 17 χρόνων ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου» είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας, ενώ το ακροατήριο την χειροκροτούσε.

Η ίδια βγήκε υποβασταζόμενη από την αίθουσα του δικαστηρίου, διότι δεν αισθανόταν καλά καθώς ήταν κλονισμένη ψυχολογικά:

(φωτο:eurokinissi)