Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης κατά Μπαρμπαρούση

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Άμυνας καθώς και του αναπληρωτή υπουργού, Π. Καμμένου και Φ. Κουβέλη, οι οποίοι σπεύδουν στον Άρειο Πάγο, αλλά και του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, η Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται άμεσα της υπόθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κων. Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε από τη Βουλή τις Ένοπλες Δυνάμεις να κινητοποιηθούν για να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών.

 

Με παρέμβασή του εκτός διαδικασίας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα περί καταλύσεως του πολιτεύματος και προπαρασκευαστικών ενεργειών για την κατάλυση του πολιτεύματος, δηλαδή για προετοιμασία πραξικοπήματος κατά της δημοκρατικής τάξης, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων βουλευτών του κόμματος οι οποίοι στήριξαν την ενέργεια του Κων. Μπαρμπαρούση χειροκροτώντας τον.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε επίσης τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη Βουλή να ψηφίσουν άμεσα την άρση της ασυλίας του βουλευτή Κων. Μπαρμπαρούση καθώς και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ώστε η Δικαιοσύνη να είναι σε θέση να πράξει τα δέοντα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης, αποφάσισαν να επισκεφθούν εσπευσμένα τη φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης προκειμένου να παραδώσουν τα πειστήρια, δηλαδή τα πρακτικά της Βουλής και το video, ώστε να ενεργήσει άμεσα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστελνε εσπευσμένα το αντίστοιχο υλικό στον εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Τα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα χαρακτηρίζουν τις πράξεις στις οποίες αναφέρονται ως ενέργειες εσχάτης προδοσίας. Αυτό σημαίνει πως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατηγορείται για κακουργήματα οπότε είναι δυνατή ακόμη και η σύλληψή του άμεσα.

Στις 14.15 έγινε γνωστό ότι κινητοποιήθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου, η εισαγγελία του οποίου απέστειλε στον προϊστάμενο Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο όλο το επίμαχο υλικό έτσι ώστε ο δικαστικός λειτουργός να κινηθεί αμέσως πράττοντας τα δέοντα.

Είναι προφανές πως οι πολιτικοί και οι πολιτειακοί παράγοντες του κράτους κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του αυτό το πρωτοφανές γεγονός το οποίο εκτυλίχθηκε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής. Η πρόκληση εκ μέρους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων συναδέλφων του του κόμματος αυτού ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να παραμείνει αναπάντητη. Ήδη με απόφαση της ολομέλειας οι βουλευτές της Χ.Α. αποβλήθηκαν από το Σώμα και τέθηκαν εκτός της τρέχουσας διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu