όπως τη θέσπιση ορίου ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις από τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όριο ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις
Μετά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας προστασίας σε κλειστούς χώρους από σήμερα (01/08), τίθεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων και βαπτίσεων, από τις 3 Αυγούστου, με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω όριο ατόμων ισχύει ακόμα και στις κηδείες.
Κρούσματα σε γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη
Σε εστία μετάδοσης του κορονοϊού εξελίχθηκε γάμος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και περίπου 100 άτομα έχουν δώσει δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι καλεσμένοι του γάμου είχαν πάει, μετά την τελετή, σε κτήμα δεξιώσεων και παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο, τελικά και λόγω καιρού, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Τετάρτη (29/07), όταν οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας εκ των καλεσμένων ήταν θετικός στον ιό. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς εκκίνησε το έργο της ινχηλάτησης των επαφών του κρούσματος.
Μέχρι στιγμής 16 άτομα που είχαν παρευρεθεί στον γάμο, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ εξιτήριο πήραν ο γαμπρός και οι καλεσμένοι που νοσηλεύτηκαν την Πέμπτη (30/07) στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
(sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια









