• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλλάζουν όλα για ψώνια από σούπερ μάρκετ! Οι νέοι περιορισμοί στον κωδικό 2

Αλλάζουν όλα για ψώνια από σούπερ μάρκετ! Οι νέοι περιορισμοί στον κωδικό 2

Νέα δεδομένα ισχύουν από την Πέμπτη (04/03) έως και τις 16 Μαρτίου

καθώς τίθενται σε εφαρμογή ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στο πλαίσιο του lockdown για τη νόσο COVID-19 και έτσι επηρεάζεται η χρήση του κωδικού 2 για μετακινήσεις προς τα καταστήματα τροφίμων, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ.

Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει από σήμερα για τον κωδικό 2

Χαρακτηριστικά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (03/03) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στον κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Τι αλλάζει στους υπόλοιπους κωδικούς στο 13033

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στους υπόλοιπους κωδικούς μετακίνησης που αποστέλλονται στο 13033, από την Πέμπτη (04/03) έως και τις 16 Μαρτίου ισχύουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Στον κωδικό 3, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση σε τράπεζες, θα επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Στον κωδικό 4, την περίπτωση δηλαδή της μετακίνησης για παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.
  • Σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση με κωδικό 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου, αυτή θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και δεν απαγορεύεται -προς ώρας- η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

(sputniknews – φωτο: pexels)