Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα ο οδηγός του ταξί, στο οποίο επέβαινε μία γυναίκα που τραυματίστηκε από την σύγκρουση, αντιμέτωπος με βαριά αδικήματα, καθώς και ο 58χρονος οδηγός του απορριμματοφόρου, που κατηγορείται για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.
Μετά το πέρας των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο 23χρονος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης οδήγησης και της υποχρεωτικής παρουσίας κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης.
Ο 23χρονος είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για επικίνδυνη οδήγηση υπό τη μορφή των επικίνδυνων ελιγμών από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου, καθώς και πλημμελήματα για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.
Σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου η δίωξη αφορά στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς είχε λήξει η άδεια του.
Ενώπιον του ανακριτή ο νεαρός οδηγός φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάται τι συνέβη και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο απορριμματοφόρο. Από την πλευρά του ο δημοτικός υπάλληλος είπε πως είχε αμελήσει να ανανεώσει την άδειά του, πιστεύοντας πως τον καλύπτει το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi