Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο Δήμο κι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης παρουσίασε σε ομάδα ιδιωτών κηπουρών-κηπουροτεχνιτών τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου για τη διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων.
Ειδικότερα, βάσει της εν λόγω πρωτοβουλίας οι ιδιώτες κηπουροί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των κλαδιών που προκύπτουν από τις εργασίες τους, απευθείας στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η μεταφορά των κλαδιών θα γίνεται με ευθύνη των ίδιων των κηπουρών, ενώ προβλέπεται και η χρήση του κλαδοθρυμματιστή για τη μείωση του όγκου και την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η ρύθμιση αποσκοπεί στην αποφυγή της ανεξέλεγκτης απόθεσης των φυτικών υπολειμμάτων σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους -πρακτική που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών, το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία είναι αρμόδια αποκλειστικά για τη συλλογή των αστικών αποβλήτων, και τη μείωση του κινδύνου δημιουργίας βιομάζας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σάββας Σεφεριάδης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου, Τζούλια Κουματζίδου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Λ. Παπαδημητρίου / photo: intime 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης
- Λαοί της Ευρώπης υποφέρουν στον «βωμό» της εμμονής Ευρωπαίων διεθνιστών
- Πλήρης επάρκεια αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής παρά τα αγροτικά μπλόκα
- Ο δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί 120 νέες και δωρεάν θέσεις στάθμευσης κοντά στα δικαστήρια
- Η γαλλική κυβέρνηση παρακαλεί τους αγρότες που διαδηλώνουν να σταματήσουν εν όψει Χριστουγέννων
- Νέες συναντήσεις για το ουκρανικό όσο ο πόλεμος συνεχίζεται
- Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν









