«Αλαλούμ» στο Παιδείας:Μπαίνουν με 3 σε ΤΕΙ- Θα πάρουν πτυχίο από Πανεπιστήμιο

Τα “πειράματα “ του κ. Γαβρόγλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση δείχνουν ότι o υπουργός αντί να επιλύσει τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης τα μεταφέρει από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμι

α.

Έτσι, υποψήφιος με βαθμολογία στο 3 θα εισαχθεί φέτος σε ΤΕΙ, αλλά θα πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο. Στην ουσία όπως λένε πολλοί πανεπιστημιακοί τα πανεπιστήμια θα επιφορτιστούν με τα προβλήματα των ΤΕΙ, ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμιστεί και η τεχνολογική εκπαίδευση.

Η είσοδος των φοιτητών στα ΤΕΙ και η αποφοίτησή τους από τα Πανεπιστήμια είναι το σχέδιο του υπουργού Παιδείας που σε προεκλογικό φόντο προβλέπει “πανεπιστημιοποίηση” των πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ. Μετά την πρώτη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συγχωνεύονται δεκάδες ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, δημιουργώντας χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΙ που αντιδρούν γιατί χάνουν το πτυχίο Πανεπιστημίου.

Αξιοσημείωτο είναι οτι φέτος μπήκαν σε ΤΕΙ περίπου 24000 φοιτητές , τα τμήματα των οποίων σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σύντομα θα καταργηθούν, θα συχγωνευθούν και θα μετανομαστούν. προωθείται στην ουσία σενάριο περιορισμού των ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην “πανεπιστημιοποίηση” των πτυχίων ΤΕΙ , τα οποία στην ουσία οδηγούνται σε εξάλειψη , καθώς εξετάζει οι απόφοιτοι των ΤΕΙ που είναι σε συγχώνευση με κάποιο Πανεπιστήμιο να εγγράφονται με κατατακτήριες εξετάσεις, αλλά με αυξημένο ποσοστό, στα Πανεπιστήμια,όπως δήλωσε εξάλλου ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου.

Οπως παραδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους που θα επιδιώξουν την ανωτατοποίηση του πτυχίου των ΤΕΙ. Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες θέσεις θα δοθούν στους απόφοιτους ΤΕΙ για τις κατακτήριες εξετάσεις και αν κάποιος απόφοιτος θα μπορεί να δίνει συγκεκριμένες φορές τις κατατακτήριες έως ότου καταλάβει τη θέση στο Πανεπιστήμιο. Από την πλευρά τους φοιτητές και Πανεπιστημιακοί κάνουν λόγο για ασφυκτική κατάσταση που θα δημιουργηθεί μέσα στα Πανεπιστήμια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...