Ακόμα μαζεύουν νεκρά ζώα από τον κάμπο τη Θεσσαλίας!!!

Στο 75% έχει φτάσει η αποκομιδή των νεκρών ζώων στη Θεσσαλία,

σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«’Αμεσα κινητοποιήθηκε σύσσωμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υπουργό, τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς. Κατέγραψαν τις απώλειες και προχώρησαν στην αποκομιδή, για ταφή και καύση των νεκρών ζώων.

Δηλώθηκαν εκατόν δέκα χιλιάδες νεκρά ζώα και εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες πτηνά χιλιάδες. Αυτή τη στιγμή η περισυλλογή έχει φτάσει το 75% και υπολείπονται όσα βρίσκονται στα λιμνάζοντα νερά και όσα ως συνήθως έχουν δηλωθεί υπεράριθμα», ανέφερε ο Τουρνάς και ενημέρωσε ότι στις φονικές πλημμύρες «χάθηκαν εκατόν δέκα χιλιάδες ζώα έναντι ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων που είναι εγγεγραμμένα και δηλωμένα στην περιοχή της Θεσσαλίας.

«Δηλαδή μόλις το 7% του ζωικού κεφαλαίου χάθηκε από τη Θεσσαλία και βέβαια ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τον πανελλαδικό αριθμό», είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει συγκεκριμένα, ποιο ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης ενώ ήταν γνωστό ότι επίκειται σφοδρή κακοκαιρία.

«Όλοι οι επιστήμονες συνηγορούν ότι η θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία δεν είχε προηγούμενο και κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να αντέξει», ανέφερε ο κ. Τουρνάς και πρόσθεσε:

«το Υπουργείο κινήθηκε προκαταβολικά, ενεργοποίησε τον κρατικό μηχανισμό της πολιτικής προστασίας άμεσα τρεις ημέρες πριν από την έλευση του DANIEL, ανέπτυξε έγκαιρα τις δυνάμεις, ενημέρωσε τους πολίτες μέσω του 112 μετά από εισηγήσεις των δημάρχων και διέσωσε περισσότερους από τρεισήμισι χιλιάδες κατοίκους των περιοχών. Βέβαια, λειτούργησε εξαιρετικά και το επιτελικό κράτος, το οποίο ειρωνεύεστε, λειτούργησε καίρια και αποτελεσματικά τόσο στο συντονισμό των αρμόδιων φορέων, πριν από την έλευση του DANIEL όσο και κατά τη διάρκειά του, αποστέλλοντας στο Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας το μισό Υπουργικό Συμβούλιο με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και όλους τους φορείς τόσο για την αντιμετώπιση όσο και για την αποκατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε στην παρούσα φάση, των πληγών της περιοχής».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί