• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγανακτισμένοι πολίτες σε Καμμένο: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγανακτισμένοι πολίτες σε Καμμένο: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές συναισθηματικής φόρτισης αλλά και οργής από τους πυρόπληκτους της Ραφήνας στην επίσκεψη-αυτοψία του Πάνου Καμμένου στην Αν.Αττική.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε πρότερο άρθρο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη νωρίτερα το πρωί στις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

Εκεί όμως δεν γινόταν να μην γίνει δέκτης της οργής του κόσμου.

Η ανθρώπινη αντίδραση κατοίκου της περιοχής μπροστά στον Υπουργό είναι ενδεικτική:

«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;

Δύο δευτερόλεπτα είχαμε να σωθούμε! Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος, κάντε κάτι!»

Άλλοι κάτοικοι στην θέα του Πάνου Καμμένου φώναζαν:

«Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς!», «Δεν μας έχει μείνει τίποτα», «Καήκαμε!»

Στη συνέχεια υπήρχε και αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων όσο αφορά την έγκαιρη παρουσία των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, με τους διαλόγους να είναι έντονοι:

Σε σύσκεψη που έγινε, νωρίτερα, στο δημαρχείο της Ραφήνας, ο Δήμαρχος της περιοχής κ.Μπουρνούς ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.

Τέλος, ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Ο υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου Άμυνας είναι να συμβάλει στην πλήρη ανοικοδόμηση της περιοχής. Πολύ σημαντική, τόνισε, είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση και ο στρατός με τα μηχανήματα θα συμβάλει σε αυτό άμεσα. Ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή και να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, καθώς και το κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, αλλά και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη συνεχεια μετέβη το κέντρο συντονισμού του στρατού ξηράς που έχει στηθεί κοντά στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου ενημερώθηκε για τις περιπόλους που κάνουν κλιμάκια του στρατού με την πυροσβεστική και αστυνομία, για την προστασία περιουσιών, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων.