7 ή 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την προσεχή Τρίτη. Ποια είναι η άποψη των ειδικών.

Για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού τοποθετούνται γιατροί και ειδικοί, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων την προσεχή Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, από την κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας είχε δώσει ως πιθανότερη ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου, δίχως ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο παράτασης μιας εβδομάδας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εάν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.


Άνοιγμα σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου προτείνει ο Σύψας
Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το βράδυ του Σαββάτου.

Εξηγώντας την άποψή του, δήλωσε ότι οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Αναφερθείς στη συζήτηση για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ο κ. Σύψας δήλωσε:

«Εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δεν γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Παγώνη: Δεν έχει νόημα το 7 ή 14 Σεπτεμβρίου

«Δεν έχει νόημα το 7 ή 14 Σεπτεμβρίου» υποστήριξε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό σήμερα, Κυριακή.

Η ίδια έσπευσε να σημειώσει ότι γενικά «συμφωνεί με τον κ. Σύψα».

Ωστόσο,  όπως είπε, «δεν έχει νόημα πλέον το 7 ή 14 (Σεπτεμβρίου) γιατί τα παιδάκια θα μείνουν στους παππούδες και θα γυρίσουν στις 10 για να πάνε στις 12 ή στις 14» στο σχολείο.

«Επομένως τι νόημα έχει όταν δεν μας ακούνε (ώστε) να καθίσουν στα σπίτια για 7 ημέρες και να προφυλαχθούν. Επομένως ή 7 ή 14, ας αποφασίσουν» κατέληξε.