Εγκύκλιο για τον εορτασμό της της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε το ΥΠΑΙΘ στα σχολεία Π.Ε. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και θα έχουν διάρκεια, η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας – Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων /ουσών της κάθε σχολικής μονάδας.
Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζει τα εξής :
1. Διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου
Στα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιείται η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα α) με την παρ. 5 του άρθρου 3 του Π.Δ79/2017(Α’109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του ν. 4633/2019 (Α ́161) και ι σ χ ύ ε ι β) με τη με αρ. πρωτ. Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-19 Υ.Α. (Β’ 3847) και γ) με τη με αρ. πρωτ. Φ.20/158235 /Δ1/9-10- 2019 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Επιλογή σημαιοφόρων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».
Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρελάσεις κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες δημοτικές αρχές.
2. Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου
α. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 (Α ́109) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.
Για το σχολικό έτος 2022-2023, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και θα έχουν διάρκεια, η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας – Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων /ουσών της κάθε σχολικής μονάδας.
β. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες μαθητές/τριες.
γ. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας-Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.
Στα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιείται η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα α) με την παρ. 5 του άρθρου 3 του Π.Δ79/2017(Α’109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του ν. 4633/2019 (Α ́161) και ι σ χ ύ ε ι β) με τη με αρ. πρωτ. Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-19 Υ.Α. (Β’ 3847) και γ) με τη με αρ. πρωτ. Φ.20/158235 /Δ1/9-10- 2019 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Επιλογή σημαιοφόρων στην Πρωτοβάθμια Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορονοϊού COVID-19 (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7-9-2022 ΚΥΑ (Β ́ 4695).
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









