Γαρίδες Αργεντινής πωλούνται για φρέσκιες και θράψαλο για καλαμάρι – Καταγγελίες από το ΙΝΚΑ για την Βαρβάκειο

Σε σοβαρές καταγγελίες για κατεψυγμένα εισαγόμενα προϊόντα που πωλούνται στη Βαρβάκειο Αγορά ως φρέσκα και ελληνικά προχώρησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Κώστας Λεχουρίτης, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα με αυτά που ισχύουν στη Βαρβάκειο Αγορά. Να πουλάνε κατεψυγμένα προϊόντα για φρέσκα, να πηγαίνει ο Υπουργός και να λέει είναι φθηνότερες οι τιμές από πέρυσι, αλλά να μην αναφέρεται καθόλου στην ποιότητα. Απορώ πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Αττικής;», σημείωσε αρχικά αφήνοντας αιχμές για την αυτοψία που διενέργησε στη Βαρβάκειο το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιαδής

«Στη Βαρβάκειο Αγορά έκαναν ένα επικοινωνιακό σόου, αλλά η ποιότητα δεν είδαμε να ελέγχεται. Όταν πουλάνε γαρίδες Αργεντινής για φρέσκιες, όταν πουλάνε θραψαλο για καλαμάρι…», συνέχισε. 

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ επεσήμανε ότι έχει στη διάθεση του φωτογραφικό υλικό που δείχνει γαρίδες με πάγο να πωλούνται στους πάγκους ως φρέσκες και τόνισε ότι το θέμα που προκύπτει  δεν έχει να κάνει μόνο με τις τιμές, αλλά έχει και υγειονομικό αντίκτυπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος καταναλωτής θα μπορούσε στη συνέχεια να καταψύξει ξανά τα εν λόγω προϊόντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. 

Τέλος, ο Κώστας Λεχουρίτης αναφέρθηκε στην απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών,  λέγοντας πως «Θα περίμενα στην αγορά να υπάρχει μόνιμα συνεργείο του ΕΦΕΤ και να ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων. Ποιος θα την ελέγξει ο Λεχουρίτης και ο υπουργός;» διερωτήθηκε.

(ethnos. gr / scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί