Γ. Πλακιωτάκης: Δε θα ταξιδεύουν με το 50% των επιβατών όλο το καλοκαίρι τα πλοία (BINTEO)

O υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα στις μετακινήσεις στα νησιά και το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται για τον τουρισμό. Στην εκπομπή LIVE NEWS είπε τα εξής: «Από την Δευτέρα μπορούν και μετακινούνται οι επιβάτες προς τα νησιά, οι ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια προς […]

O υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα στις μετακινήσεις στα νησιά και το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται για τον τουρισμό.

Στην εκπομπή LIVE NEWS είπε τα εξής:

«Από την Δευτέρα μπορούν και μετακινούνται οι επιβάτες προς τα νησιά, οι ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια προς την Κρήτη. Γίνεται μία σταδιακή άρση των μέτρων, βήμα – βήμα. Θέλουμε να γίνεται με αξιολογικά κριτήρια, με τις συμβουλές των επιστημόνων. Όσο αυξάνεται η επιβατική κίνηση θα αυξάνονται και τα δρομολόγια».

«Ξεκινάμε την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τη Δευτέρα 18 του μηνός. Σύμφωνα με αυτά ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενήσει το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%. Δεν θα έχουμε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και το πρωτόκολλο θα αναθεωρηθεί και με βάση την επιβατική κίνηση. Δε σημαίνει ότι όλο το καλοκαίρι θα πάμε με πρωτόκολλο 50%. Θέλουμε πρώτα να διασφαλίσουμε την υγεία των επιβατών, του πληρώματος, των κατοίκων των νησιών, αλλά βεβαίως μας ενδιαφέρει και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να κινηθεί η οικονομία», τόνισε ο ίδιος.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρξει αύξηση στα εισιτήρια. Και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά και οι εργαζόμενοι έτυχαν των ευεργετικών διατάξεων της κυβέρνησης. Λάβαμε πρόνοια και για τους ναυτικούς. Μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των ναυτικών μας», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Megatv / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί