Ο κ. Καραμέρος απηύθυνε έκκληση για «σαρωτικές αλλαγές» προκειμένου να μπορέσει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα «ρεύματα» της κοινωνίας. «Δεν είναι ηλικιακό το θέμα, χρειάζεται άλλη μάτια, άλλο ύφος, άλλη σχέση με τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις διασπάσεις, σημείωσε ότι είναι «εμφανείς οι πληγές» και σχολίασε πως δεν γίνεται η απαραίτητη «αυτοκριτική», ούτε από αυτούς που «ανέχτηκαν» ούτε από αυτούς που «το έβαλαν στα πόδια» ούτε, όμως, και από αυτούς που «αναπαράγουν την τοξικότητα, δίνοντας τις μάχες στο εσωτερικό και σπάνια με τον αντίπαλο».
«Δεν αρκεί να αλλάξουμε αφηγήματα, αλλά κυρίως πρόσωπα και νοοτροπίες και λειτουργίες. Να κλείσει οριστικά ο κύκλος των προσωπικών μηχανισμών, οι παραγοντισμοί και οι κλειστές πόρτες», πρόσθεσε τονίζοντας την ανάγκη για ένα «νέο κόμμα, χωρίς σκιές, χωρίς αποσιωπήσεις». Επεσήμανε, δε, πως «χρειαζόμαστε έναν νέο πατριωτισμό», με «ισχυρή προτεραιότητα τον οικολογικό μετασχηματισμό», καθώς, όπως είπε, η κλιματική κρίση είναι το «κεντρικό πρόβλημα» της κοινωνίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καρνάβαλι 2026: Με το μήνυμα “ΞΑΝΘΗ RELOADED” ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης
- Ο Παχλαβί λέει πως θα επιστρέψει στο Ιράν
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία
- Απίστευτο βίντεο από Τουρκία! Είχε να χιονίσει πολλά χρόνια, κι έριξαν χιόνι με φορτηγό για να παίξουν τα παιδιά
- Viral ο μικρός που κλαίει στο γήπεδο…δείτε τον λόγο! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο πρόεδρος του Καζακστάν θα μετάσχει στο “Συμβούλιο Ειρήνης” του Τραμπ
- «Τρέχουν» τα γεγονότα! Σε δεύτερη μοίρα οι άνθρωποι, επιταχύνεται η αντικατάστασή τους
- Βιετνάμ: Άρχισε το συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια
- Αναφορά του απεσταλμένου του Πούτιν στον σατανισμό – Ενδιαφέρον προκαλεί η ανάρτησή του
- Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Πιερρακάκης για Eurogroup και ECOFIN









