• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φύγαμε! Έξι «μυστικές» παραλίες δίπλα στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο που έρχεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Φύγαμε! Έξι «μυστικές» παραλίες δίπλα στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο που έρχεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στα παλιά...

Μικροί κοντράραμε ο ένας τον άλλον σε σχέση με το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα μπάνια. Το φετινό καλοκαίρι δύσκολα θα γίνουν πολλά ταξίδια με αεροπλάνο και πλοίο!

Ώρα λοιπόν για επιστροφή στο παρελθόν! Τότε που πηγαίναμε για μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Αθήνας!

Αρκεί βεβαίως να υπάρχει διάθεση για οδήγηση, εσύ ή κάποιος φίλος σου!

Ιδού λοιπόν οι καλύτερες παραλίες μόλις 75 λεπτά μακριά από το κέντρο.

Πόρτο Εννιά

Το Πόρτο Εννιά στην Κερατέα! Ανοργάνωτη, ερημική παραλία! Μέχρι στιγμής τουλάχιστον!

Βρωμοπούσι

Βρίσκεται 53 χλμ. ΝΑ της Αθήνας, στα ανατολικά της Κερατέας. Λέγεται αλλιώς και Καλοπήγαδο. Σε γενικές γραμμές, η Κερατέα φημίζεται για την ακτογραμμή της και στον εν λόγω οικισμό θα βρεις τα καλύτερα νερά που μπορείς να βρεις στην Αττική μαζί με ψιλή άμμο.

Θυμάρι

Για να βρεις αυτή την παραλία, πρέπει να κατευθυνθείς 55 χλμ. νοτιοανατολικά, να περάσεις την Παλαιά Φώκαια και να προσέξεις μη χάσεις το δρομάκι που οδηγεί προς τα εκεί. Μπορεί να υπάρχει ταμπέλα, αλλά δεν είναι και τόσο ευδιάκριτη. Πρόκειται για έναν κολπίσκο με βότσαλο και έναν με ψιλή άμμο.

Χάρακας

Προς Σούνιο μεριά! Βρίσκεις το Λαύριο και την Κερατέα κι εκεί κοντά θα βρεις τον οικισμό του Χάρακα. Έχει λίγο κόσμο εκεί! Ψιλή άμμος σε μία μεγάλη παραλία. Κάπου ίσως έχει και ξαπλώστρες.

ΚΑΠΕ

Παρότι η εν λόγω παραλία είναι αρκετά δημοφιλής, λόγω των φετινών συνθηκών και της σχετικά μακρινής απόστασης, το ΚΑΠΕ ίσως έχει λιγότερο κόσμο από ποτέ τα τελευταία 5-6 χρόνια, ειδικά για Μάιο. Είναι λίγο πριν τα Λεγραινά, με έναν χωματόδρομο πριν και κάτι σκαλάκια. Πρέπει να έχεις τα απαραίτητα μαζί σου!!!

Μικρό & Μεγάλο Σέσι

Η πιο μακρινή απόσταση! Υπολόγιζε γύρω στο μιαμισάωρο! Το Σέσι βρίσκεται στον Γράμματικο στις σούβλες. Θα κάτσεις είτε στο Μεγάλο Σέσι που έχει αρμυρίκια, βότσαλο και ένα γραφικό εκκλησάκι για θέα είτε στο Μικρό Σέσι με ένα λιβάδι κι ένα δασάκι. Ή και στα δύο!

Αν μας ξέφυγε κάτι, δείτε και εδώ: