Φρίκη στα Γρεβενά: Πάνω από 700 κιλά κρέατος αφαιρέθηκαν από τα άλογα που βρέθηκαν ακρωτηριασμένα

Σοκ στην περιοχή Σαμαρίνα στα Γρεβενά από τον μαρτυρικό θάνατο για 4 άλογα τα οποία βρέθηκαν πυροβολημένα και τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 4 από τα συνολικά 5 άλογα που κατείχε ο ιδιοκτήτης, στην περιοχή Χελιμόδι στην Σαμαρίνα Γρεβενών.

Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη τους στο κτήμα του, ο οποίος κι ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου. Τα 3 από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο – σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη. Σύμφωνα με υπολογισμούς το κρέας το οποίο αφαιρέθηκε από τα ατυχα ζώα ξεπερνά τα 700 κιλά.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες ενώ αλλά και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που οδηγεί σε ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας, ενώ στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώληση και βρώση αλογίσιου κρέατος.

Στην περιοχή βρέθηκαν φυσίγγια και το καθένα άλογο είχε χτυπηθεί.

Ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το φρικτό αυτό έγκλημα.

«Είναι πολύ σοκαρισμένη όλη η κοινωνία των Γρεβενών, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 25 χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε έβλεπε τα άλογά το και κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια Γρεβενών κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας (…) Σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο έξω στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα τρόμαξαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και μετά τα ακρωτηρίασαν, τα τεμάχισαν κυριολεκτικά. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων», υπογράμμισε ο κτηνίατρος.

(με πληροφορίες από mega / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί