Για την αντιμετώπιση της απειλής του οργανωμένου εγκλήματος, “οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν, απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.
Κατά τη συζήτηση με θέμα “Οργανωμένο έγκλημα, μια μείζονα απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και των Ευρωπαίων πολιτών”, ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία “διαρκή απειλή που πλανάται πάνω από τον τρόπο ζωής, την οικονομία και την ασφάλεια μας“, αλλά για μία “διαρκή υπενθύμιση για όλους εμάς να γινόμαστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί”.
“Οφείλουμε, όμως, να γίνουμε και πιο αμείλικτοι απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, κερδοσκοπούν πάνω στη εξαθλίωση των ανθρώπων και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό της Ένωσης μας”, είπε, καθώς “σε κάθε βάρκα που επιχειρεί να περάσει τα σύνορα της Ευρώπης με φορτίο ανθρώπινες ψυχές, σε κάθε νέο ναρκωτικό που κατακλύζει τις χώρες μας, σε κάθε κυβερνοεπίθεση κατά της εσωτερικής μας ασφάλειας, το πρώτο πράγμα που δοκιμάζεται είναι η αποφασιστικότητα και οι αξίες μας”.
“Αξίες που μπορούν να διαφυλάξουν η EUROPOL και ο FRONTEX, εφόσον συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε αποτελεσματικά”, συμπλήρωσε.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι “δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες”, καθώς “οι παράνομες αυτές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα επικερδείς” και “αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Ένωση είναι να ακολουθήσουμε τη σκοτεινή ροή του χρήματος και να ρίξουμε τους προβολείς πάνω στον υπόκοσμο”.
“Η χώρα μου έχει κηρύξει, τα τελευταία χρόνια, τον πόλεμο στα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Φυλάσσουμε τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην Ελλάδα έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όπως αυτήν της ανεξέλεγκτης παράτυπης μετανάστευσης μέσω των ανοιχτών συνόρων και αυτήν της εργαλειοποίησης των μεταναστών από τρίτες χώρες”, είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, τονίζοντας ότι “γι’ αυτό και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν. Απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.
Τάχθηκε υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς “κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να εφαρμοστεί” και υπογράμμισε ότι “το οργανωμένο έγκλημα, δυστυχώς, διαθέτει μηχανισμούς άμυνας, αλλά και επιβίωσης”, υπενθυμίζοντας ότι “μας έχει στοιχίσει ως Ευρώπη πάνω από 139 δισεκατομμύρια, με πάνω από 5.000 εγκληματικές ομάδες να δρουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια”.
“Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τέτοιου είδους ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά”, είπε, καταλήγοντας ο κ. Μπελέρης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Χρυσ. Μπίκατζικ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες συνομιλίες για το ουκρανικό στις ΗΠΑ
- “Το ελληνικό κουτσομπολιό” μέσα από τα μάτια ενός Ισπανού, vid
- «Ολλανδός Γίγαντας»…«αναμετρήθηκε» με τον ψηλότερο άνθρωπο όλων των εποχών! 2,72 μέτρα, vid
- Κακά μαντάτα για τις… «Γκρέτες»! Τι στοιχεία βγήκαν για το 2025;
- Ρωσία και σύμμαχοι παίρνουν ξανά τα εύσημα για την πολιτική τους
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία









