Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου Ουκρανού για εμπρησμό (vid)

Έρευνα για τυχόν εμπλοκή του στην πυρκαγιά.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση και όπου κάηκε μια εξοχική κατοικία.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα, «αυτή την στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσής της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί» και προσέθεσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό
Στο μεταξύ υπήρξε προσαγωγή υπόπτου και συγκεκριμένα Ουκρανού πολίτη, ο οποίος κρατούσε κάποια μπουκάλια. Οι αστυνομικοί έκριναν ότι είναι ύποπτος, προσήχθη κι εξετάζεται στη διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής. Ακόμα δεν έχει κλείσει ο φάκελος, ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ακόμα αδιάσειστα στοιχεία που να τον συνδέουν με τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό.

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση.

Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

πληροφορίες dikastiko/ photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί