Φωτιά στο «Euroferry Olympia»: «Ο Θεός είναι μεγάλος, ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί», λένε οι διασωθέντες – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων, που πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το οχηματαγωγό «Euroferry Olympia» του ομίλου Grimaldi,

το οποίο άρπαξε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής κι ενώ βρισκόταν στον θαλάσσιο χώρο, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, κατευθυνόμενο στο λιμάνι του Μπρίντιζι, στην Ιταλία.

Με τις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοούμενων και απεγκλωβισμού των εγκλωβισμένων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο μάγειρας του πλοίου, Κώστας Μαυροματάκης ανέφερε στο protothema.gr πως «ο Θεός είναι μεγάλος και είχαμε την εύνοιά του», ενώ ο μηχανικός πλοίων από την Βουλγαρία, Constantine, περιγράφει:

«Ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί, ζήσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά το πλήρωμα ήταν εκπαιδευμένο. Ξυπνήσαμε και είδαμε καπνούς. Είχε ηχήσει ο συναγερμός και είχαν δοθεί οδηγίες να εγκαταλειψουμε το πλοίο».

«Φοβάμαι για τον φίλο μου το Νίκο, τον ψάχνω παντού, δεν τον βρίσκω μέχρι στιγμής. Είχε βάλει το αυτοκίνητο του πιο μπροστά από το δικό μου την ώρα της επιβίβασης. Είχαμε μιλήσει, οδηγός κι εκείνος στο επάγγελμα και μου είχε πει πως θα κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, εύχομαι να βρεθεί και να μην εχει γίνει κάτι χειρότερο. Εμείς τώρα φτάνουμε στην Κέρκυρα. Όλοι ζούμε μέσα στην αγωνία» δήλωσε νωριτερα επιβάτης του πλοίου που τυλίχτηκε στις φλόγες στο protothema.gr.

«Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί, ίσως η φωτιά να μας είχε προλάβει. Οι φλόγες άρχισαν να βγαίνουν στα εξωτερικά καταστρώματα αφού εμείς είχαμε απομακρυνθεί από το πλοίο. Τότε ήταν που ακούγαμε εκρήξεις, λογικά από τα λάστιχα των φορτηγών. Το πλήρωμα ήταν οργανωμένο και εκπαιδευμένο, αυτό κατάλαβα», ανέφερε επιβάτης – οδηγός.

(Protothema – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί