Φωτιά στην Κορινθία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Μέγαρα (vid)

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Πυροσβεστική. Προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Tο πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, δόθηκε αμέσως εντολή από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στην περιοχή των Μεγάρων, τονίζοντας ότι πρόκειται για οργανωμένη απομάκρυνση.

Αρχικά υπήρχε μία εστία φωτιάς σε πλαγιά, όμως στη συνέχεια ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να φέρει τις φλόγες προς το σημείο όπου βρίσκονται οι πυροσβέστες.

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να πλησιάσουν στην περιοχή, όμως οι φλόγες ξεπερνούν τα 10 μέτρα και η φωτιά καίει σε χαράδρα, όπου οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν κάποιες κατοικίες και οι φλόγες φαίνεται να πλησιάζουν, αλλά οι πυροσβέστες έχουν κόψει ορισμένα δέντρα ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς υπάρχουν διάφορα μέτωπα, «τα οποία έχουν μαζέψει, ωστόσο το ανάγλυφο δεν βοηθάει». Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν μπορούν να πουν ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό εδώ το σημείο, νομίζω όμως ότι θα πάνε όλα καλά. Θα δουλέψουμε και το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια των εναέριων μέσων επιχειρούν στην περιοχή.

gazzetta/ photo vid screenshot