Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα – Ένας ελαφρά τραυματίας – ΒΙΝΤΕΟ

Οι πρώτες εικόνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού μετά την εκδηλωση πυρκαγιάς που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο στο τρίτο κατάστρωμα του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες μεταφέρονται στην Κέρκυρα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Στην θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ. Τα πρώτα πλάνα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο με 237 επιβάτες σημαίας Ιταλίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Πρίντιζι έφερε στο φως της δημοσιότητας η τηλεόραση του OPEN.

Δείτε πλάνα κι από το epirusTV:

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί