Φωτιά – Ρόδος: Εγκυμονούσες τουρίστριες φιλοξενεί στο σπίτι του κάτοικος του νησιού

Για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης των περιοχών που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την καταστροφική φωτιά της Ρόδου, μίλησε στο OPEN κάτοικος του νησιού.

Η συγκεκριμένη κάτοικος, όπως ανέφερε, φιλοξενεί στο σπίτι της στη Ρόδο δύο εγκυμονούσες από την Ιταλία, οι οποίες έκαναν τις διακοπές τους στο νησί καθώς και τους συντρόφους τους.

«Πήγαμε στο σχολείο που φιλοξενείται αρκετός πληθυσμός και αναγκαστικά έπρεπε να διαλέξουμε. Δεν γινόταν να τους φιλοξενήσουμε όλους, οπότε πήγαμε στις πιο επείγουσες καταστάσεις”», ανέφερε αρχικά η κάτοικος της Ρόδου για να συμπληρώσει μετά: «Όλο το χωριό φιλοξενεί αρκετό πληθυσμό, κυρίως από τη νότια Ρόδο, από τα χωριά και τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε είτε παρέχοντας στέγη είτε φαγητό».

Δεν υπήρχε καμία οργάνωση για τη φωτιά στη Ρόδο


Η κάτοικος της Ρόδου αναφέρθηκε και στην δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί και μίλησε για έλλειψη οργάνωσης από τις Αρχές. «Έχουν βάλει πολύ κόσμο να στεγάζεται σε σχολεία και σε γήπεδα. Ηλικιωμένοι έχουν χάσει τα σπίτια τους, έχει καεί ολόκληρο χωριό, έχουν καεί επιχειρήσεις και ξενοδοχεία αλλά κανείς δεν νοιάζεται», σημείωσε.

«Οι άνθρωποι μας ευχαριστούν πολύ που τους βοηθάμε αλλά αυτό δεν αναιρεί την κατάσταση. Χθες δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης. Όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήξεραν που να πάνε. Κάποιοι έφυγαν δια θαλάσσης και κάποιοι άλλοι χανόντουσαν μέσα στο χάος. Πρακτορεία και ξενοδοχεία έψαχναν τους πελάτες τους. Επικρατούσε ένας πανικός και δεν υπήρχε καμία οργάνωση».

(με πληροφορίες απο newsbomb. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί