Φορολογικές: Έτσι θα βρεθείτε κερδισμένοι με χρήματα -γρήγορα- στην τσέπη

Τα δύο πλεονεκτήματα της διαδικασίας που πρέπει να εκμεταλλευτείτε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε.

Η αυλαία θα ανοίξει στο Taxisnet πιθανότατα πριν το Πάσχα, δηλαδή στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, πρωταγωνιστεί η μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις για πάνω από 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η αλλαγή αυτή αφορά στην «πρεμιέρα» των προσυμπληρωμένων δηλώσεων, ένας «θεσμός» που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος.

Ουσιαστικά με ένα μόνο κλικ οι φορολογούμενοι το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να τσεκάρουν τα ποσά που αυτόματα θα έχουν ήδη αυτόματα συμπληρωθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Θα έχουν βεβαίως (εκείνοι ή οι λογιστές τους) τη δυνατότητα να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία εφόσον τα εισοδήματά τους παρουσιάζουν μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Έκπτωση φόρου και fast track επιστροφή

Έκπτωση φόρου 3% θα κερδίσουν οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν για ακόμα μία χρονιά να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Φέτος μάλιστα ενδεχομένως να δοθεί η δυνατότητα παροχής της έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος και πέραν της 31ης Ιουλίου. Ωστόσο το τελευταίο μένει να ξεκαθαριστεί τους επόμενους μήνες.

Αυτό είναι ένα μικρό «ατού» που πολλοί αγνοούν κάθε χρόνο.

Παράλληλα οι δικαιούχοι επιστροφής θα δουν…τάχιστα χρήματα στις τσέπες τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζονται «επιστροφές-εξπρές», δηλαδή σε μερικές εργάσιμες μέρες.

Το βασικό μέλημά τους -πέρα από την υποβολή της δήλωσης- είναι να έχουν δηλώσει ένα έγκυρο IBAN στην Εφορία προκειμενου να μην τους καθυστερήσει η πληρωμή.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί