• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φοιτητές από Τουρκία: Βγήκαν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό

Φοιτητές από Τουρκία: Βγήκαν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό

Αρνητικά για κορωνοϊό βγήκαν τα διαγνωστικά τεστ των φοιτητών που επαναπατρίστηκαν στην χώρα μας από την γειτονική Τουρκία.

Καλά τα νέα για τους επαναπατρισθέντες φοιτητές από Τουρκία, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης.

Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν έδειξαν πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επίσης, όπως αναφέρεται, όμως, υπάρχουν κάποια κρούσματα στους φοιτητές που φιλοξενούνται στην Ξάνθη.

Ωστόσο, θετικοί και αρνητικοί στον ιό, θα παραμείνουν για 14 μέρες στην Ξάνθη, λόγω του ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε καραντίνα.

Σε ποιους δήμους απαγορεύονται οι μετακινήσεις
Όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά για 14 ημέρες, ενώ επιβάλλεται επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους:

Καστοριάς
Ορεστίδος
Νεστορίου
Μήκης
Ξάνθης


«Σε αυτούς τους Δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες».
sputniknews / photo unsplash