Oι χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης συνέχισαν να αυξάνονται και τον Μάιο, καθώς οι εταιρείες στηρίζονταν πολύ στις τραπεζικές πιστώσεις για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους εν μέσω της καραντίνας που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ο ρυθμός αύξησης των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες επιταχύνθηκε στο 7,3% έναντι 6,6% τον Απρίλιο, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009. Τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 3%, όσο και τον Απρίλιο.
Αν και οι τράπεζες αρχικά φάνηκε να κάνουν πιο αυστηρή την πρόσβαση σε πιστώσεις, μία σειρά μέτρων που πήραν οι κυβερνήσεις και η ΕΚΤ, από τις εγγυήσεις δανείων έως πιο χαλαρούς κανόνες για τα ενέχυρα, έδωσαν ώθηση στον δανεισμό. Η ΕΚΤ δάνεισε το ποσό των 1,3 τρισ. ευρώ στις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα με επιτόκιο έως και -1%, εφόσον αυτές τουλάχιστον διατηρήσουν το ύψος των δανείων τους στην πραγματική οικονομία.
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) επιταχύνθηκε τον Μάιο στο 8,9% από 8,2% τον Απρίλιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η παροχή φυσικού αερίου στην Τεχεράνη που είχε διακοπεί ύστερα από επίθεση
- Μυστήρια φλας στον ουρανό τη δεκαετία του ’50 σόκαραν τους ερευνητές – «Αδύνατο» να εξηγηθούν
- Σενάριο πρόωρων εκλογών: Γιατί θα μπορούσαν να γίνουν, αν γίνονταν;
- Έβαλε φωτιά…στη διάσημη διάβαση πεζών στο Τόκιο! Στα καλά καθούμενα – ΒΙΝΤΕΟ
- Τι ισχυρίζεται ο διευθυντής της Ιρανικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας
- Έσπασε την πέτρα και έμεινε άφωνος με αυτό που έκρυβε (BINTEO)
- Ούτε ένα ούτε δύο! Ολόκληρη αγέλη σκύλων πάνω στην Πυραμίδα της Γκίζας, vid
- Η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε την πιο γλυκιά στιγμή της με τον Τζιμ Κέρτις (Photo)
- Τα 40 λεπτά της “απόλυτης σιωπής” – Τι θα συμβεί με τους αστροναύτες του Artemis
- «Υγρή Δευτέρα»: Το πιο ασυνήθιστο πασχαλινό έθιμο της Πολωνίας – Μπουγέλωμα μέχρι… τελικής πτώσης









