• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εξετάστηκε το ταχύπλοο Βρετανού εκατομμυριούχου για τον θάνατο της 60χρονης στην Κέρκυρα

Εξετάστηκε το ταχύπλοο Βρετανού εκατομμυριούχου για τον θάνατο της 60χρονης στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με την Daily Mail,

η αστυνομία «εξέτασε το ταχύπλοο εκατομμυριούχου» καθώς η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της άτυχης Βρετανίδας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για τον διαχειριστή hedge fund Ρομπ Λούκας, 58 ετών, ο οποίος μαζί με τον 18χρονο γιο του και την 22χρονη κόρη του ανακρίθηκαν ως πιθανοί μάρτυρες από τους αξιωματικούς.

Η Γκλάτμαν, σύζυγος πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα ακινήτων, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα σκάφος ενώ βρισκόταν στη θάλασσα ανοιχτά της παραλίας Αυλάκι, υπενθυμίζει η Daily Mail, σημειώνοντας ότι το σώμα της αφού ανασύρθηκε από το νερό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η σορός αναγνωρίστηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας.

Κέρκυρα Κλερ Γκλάτμαν
Η Κλαιρ Γκλάτμαν – Daily Mail

Το ταχύπλοο που πιστεύεται ότι έχει εμπλακεί στο δυστύχημα -όχι του Λούκας – βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μία κοντινή παραλία και μεταφέρθηκε σε μία τοπική μαρίνα για ιατροδικαστική έρευνα.

Κέρκυρα σκάφος
Το σκάφος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο – CorfuPress.com

Το σκάφος του κ. Λούκας και των παιδιών του, που φέρεται να διατηρεί σπίτι στην Κέρκυρα, επιθεωρήθηκε από την αστυνομία. Εξετάστηκε επίσης και ένα άλλο σκάφος, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε ντόπιο που ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να διασώσει την Γκλάτμαν.

Κέρκυρα Ρομπ Λούκας
Ο Ρομπ Λούκας – Daily Mail

Σύμφωνα με την Daily Mail ωστόσο, οι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να ελέγξουν και άλλα σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή όταν συνέβη η τραγωδία και να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους.

Πηγές που μίλησαν στη Sun ισχυρίστηκαν ότι η οικογένεια Λούκας ήταν με το σκάφος της σε άλλο μέρος της Κέρκυρας τη στιγμή του δυστυχήματος και δεν εμπλέκονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις δεν αποτελούν μέρος των ερευνών της αστυνομίας και βοήθησαν τους αξιωματικούς ως πιθανοί μάρτυρες.

Η Γκλάτμαν, από το Βόρειο Γιορκσάιρ, ήταν σε διακοπές με τον σύζυγό της, 63 ετών, και την μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της. Έχει επίσης δύο γιους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε τραύματα στον στον αριστερό καρπό, το χέρι, το στήθος, τη λεκάνη και το άνω δεξί πόδι, που οδήγησαν σε ακατάσχετη εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Ο ίδιος τόνισε ότι τα τραύματα ήταν τόσο σοβαρά που ακόμα και να κάποιος κατάφερνε να την ανασύρει από το νερό, δεν θα μπορούσε να την αναζωογονήσει.

Το θύμα εξέπνευσε λίγο αφού υπέστη τους σοβαρούς τραυματισμούς.


iefimerida/photo unsplash