Εξελίξεις με την Εκκλησία – Αυτό πρέπει να κάνει η κυβέρνηση (HXHTIKO)

Στους κόλπους της Εκκλησίας φαίνεται να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με κύριο στόχο το άνοιγμα των ναών. Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα, με άνοιγμα σχολείων και επιχειρήσεων, οι ιεράρχες θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξουν και οι εκκλησίες για τους πιστούς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος […]

Στους κόλπους της Εκκλησίας φαίνεται να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με κύριο στόχο το άνοιγμα των ναών.

Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα, με άνοιγμα σχολείων και επιχειρήσεων, οι ιεράρχες θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξουν και οι εκκλησίες για τους πιστούς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απέστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση με την οποία ζητά το άνοιγμα των ναών. Παρόμοια επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλαν και ιεράρχες της Κρήτης, γεγονός που δείχνει ότι η επαναλειτουργία των ναών αποτελεί κοινό αίτημα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Αρχιεπίσκοπος συνέταξε την επιστολή αυτή στην Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενό της. Σε αυτή ζητούν, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι εκκλησίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Όλα δείχνου πως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την πολιτεία για το άνοιγμα των εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση οφείλει να εισακούσει τις αντιδράσεις και να ανοίξει τις εκκλησίες, σταδιακά, η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αναταράξεις.

το κυριακάτικο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων υποστήριξε: «Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ. Όμως είδαμε χθες, αυτούς πού θέσπισαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία. Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας χωρίς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’ αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησίες μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί