• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εξελίξεις με την 10χρονη – Πολύ γνωστή η δράστης, συγκλονίζει ο αδερφός της: «Έχει περάσει μαρτύρια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξελίξεις με την 10χρονη – Πολύ γνωστή η δράστης, συγκλονίζει ο αδερφός της: «Έχει περάσει μαρτύρια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας από την Άνω Τούμπα, στην Θεσσαλονίκη.

Η ύποπτη γυναίκα, η οποία φέρεται να παρέσυρε το μικρό κορίτσι, εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται στον φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

Οι Αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Και το «Χαμόγελο του Παιδιού» ζήτησε από την Εισαγγελία την διενέργεια έρευνας για το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, με την μητέρα και τον πατριό να μην μένουν στο απυρόβλητο.

Από την πλευρά του, ο αδερφός της Μαρκέλλας ζήτησε να λάβει ο ίδιος την επιμέλειά της.

«Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Βέβαια, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει, οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες».

«Εγώ δεν μένω με τη μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δεν σημαίνει κάτι» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη εξαφανίστηκε κατά την επιστροφή της από το σχολείο στις 11 Ιουνίου στην περιοχή της Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, μία άγνωστη γυναίκα προσέγγισε και παρέσυρε το μικρό κορίτσι, το οποίο τελικά εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα» συνέχισε ο κ. Βεράμης.