Γεγονός αποτελεί η «περίεργη ηρεμία» που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στις Καστανιές Έβρου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ορδές αλλοδαπών κινούνται ήδη από χθες νοτιότερα στον Έβρο ακολουθώντας μονοπάτια κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.
Στόχος η εύρεση έως και ενός μικρού ανοίγματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα κυρίως στα σημεία όπου παρεμβάλλεται ο ποταμός Έβρος.
Η εντύπωση που καλλιεργείται από την συμπεριφορά του όχλου αλλοδαπών είναι πως η όποια προσοχή στρέφεται πλέον από τη μέση περίπου του Έβρου και νοτιότερα.
#Evros #IStandWithGreece #greekarmy #Greece_under_attack https://t.co/EDcqYkCKxD
— asmin앗민 (@assiminarodou) March 2, 2020
Ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από την Αδριανούπολη αναφέρει πως τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον σταθμό ΚΤΕΛ και λεωφορείων, όπου δεν είναι λίγοι εκείνοι που γυρνάνε πίσω στην τουρκική ενδοχώρα.
Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να ξαπαπροσπαθήσουν να περάσουν στην ελληνική πλευρά με κάθε τρόπο.
Πρόεδρος Συνοριοφυλακών Έβρου: «Δεν πέφτει ο Έβρος»
Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, παραδέχθηκε ότι η νύχτα της Δευτέρας ήταν «ήσυχη» για πρώτη φορά – μετά από τρία 24ώρα.
Μήνυμα διασφάλισης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο έστειλε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος αναγνώρισε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν «ήσυχη» για πρώτη φορά – μετά από τρία 24ώρα.
«Δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τα σύνορα μας ζωντανά με τους στρατιώτες και τους πολίτες. Υπάρχει ομοψυχία, μηνύματα συμπαράστασης. Υπάρχει συγκινητική συμπαράσταση. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο κάλο συντονισμό με πολιτική και φυσική ηγεσία. Οι αξιωματικοί είναι μαζί μας στο πεδίο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».
Σύμφωνα με το sputniknews, διαβεβαίωσε δε, ότι «το ηθικό μας είναι ακμαιότατο», ενώ επανέλαβε ότι «κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε τα σύνορα». «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά»
«Πρόκειται για 212 χιλιόμετρα οριογραμμή. Το Σαββατοκύριακο είχαμε 24.000 αποτροπές, κάναμε 200 συλλήψεις δικάζονται και θα κρατηθούν σε κέντρα κράτησης. Αυτά που φωνάζαμε γίνονται πράξη» επεσήμανε, παράλληλα.
Δείτε ζωντανή εικόνα από τα σύνορα στον Έβρο αυτή τη στιγμή μέσα από την κάμερα του Sputnik:
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









