Αύριο, Τρίτη, το φαινόμενο κορυφώνεται με τις συγκεντρώσεις σκόνης στην επιφάνεια να ξεπερνούν τα 50 μg/m³ σε περιοχές όπως: Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Επτάνησα.
Επιπλέον, όπως τονίζει το AtmoHub, υπάρχει ενδεχόμενο λασποβροχών στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τη Βόρεια Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας υγρασίας στην ατμόσφαιρα.
Όπως σημειώνει το AtmoHub, συνιστάται προσοχή σε ευπαθείς ομάδες καθώς και να περιορίσουν την εξωτερική δραστηριότητα και να αποφύγουν την έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.
Τέλος, επισημαίνεται ότι το φαινόμενο ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόγνωση και την εξέλιξή του, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Copernicus Atmosphere, στο διαδικτυακό portal του AtmoHub https://portal.atmohub.gr/.
Σημειώνεται ότι τo AtmoHub, ως κόμβος πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα έχει αποστολή να καθιστά προσβάσιμη την παρακολούθηση και πρόγνωση της ατμοσφαιρικής σύστασης σε εθνικό επίπεδο, επικεντρώνοντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία, πολιτειακούς φορείς και το ευρύ κοινό.
Το AtmoHub συντονίζεται από την ομάδα NOA – ReACT του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας της Υπηρεσίας Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας Copernicus CAMS (Copernicus Atmosphere Monitoring Service National Collaboration Programme) https://atmosphere.copernicus.eu/greece.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Alysa Liu: Το “χρυσό” κορίτσι του πατινάζ επέστρεψε δυναμικά και έγραψε ιστορία στο Μιλάνο, vid
- Νέο μακελειό στη Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους, απήγαγαν γυναίκες και παιδιά
- Επιστολές της Αγκάθα Κρίστι προς την οικονόμο της πωλήθηκαν σε δημοπρασία
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Άντριου από τη σειρά διαδοχής
- Νομός Θεσσαλονίκης: 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για τις 28 Φεβρουαρίου
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή παγκοσμίου δασμού 10%
- Τραγωδία στην Αίγυπτο: Συγκρούστηκε mini bus που μετέφερε εργάτες με φορτηγό – Τουλάχιστον 18 νεκροί, vid
- Στη φυλακή ο δράστης και ο αρχιφύλακας για το έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού
- Αύξηση 2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ τον Ιανουάριο του 2026
- Με «ισχυρότερες μεθόδους» προειδοποιεί ο Τραμπ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις









