Έτσι θα ταξιδεύουμε στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες

Η μετακίνηση από νομό σε νομό αίρεται την 18η Ιουνίου, ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν συμπεριλαμβάνει Εύβοια και Λευκάδα. Οπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μολονότι η σύνδεση με το νησί γίνεται ως επί το πλείστον με τη γέφυρα της Χαλκίδας, δεν παύει να είναι νησί κι έτσι παραμένει το καθεστώς που ισχύει και […]

Η μετακίνηση από νομό σε νομό αίρεται την 18η Ιουνίου, ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν συμπεριλαμβάνει Εύβοια και Λευκάδα. Οπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μολονότι η σύνδεση με το νησί γίνεται ως επί το πλείστον με τη γέφυρα της Χαλκίδας, δεν παύει να είναι νησί κι έτσι παραμένει το καθεστώς που ισχύει και για τα υπόλοιπα νησιά, πλην της Κρήτης, η οποία θα είναι προσβάσιμη από την προσεχή Δευτέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός ξεκαθάρισε δις ότι οι μετακινήσεις προς την Εύβοια δεν θα επιτρέπονται από τις 18 Μαΐου. Υπ’ αυτό το πρίσμα τίθεται το ερώτημα αν και με ποιον τρόπο θα παραμείνει «κλειστή» η γέφυρα που ενώνει την Εύβοια με τη Βοιωτία στη Χαλκίδα, την ώρα που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των υπόλοιπων όμορων νομών.

Πάντως, η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε, στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα ακριβή πρωτόκολλα τα οποία επεξεργάζεται η υγειονομική επιτροπή για τις εσωτερικές μεταφορές, ενόψει και του ανοίγματος των μετακινήσεων για την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στις 18 Μαΐου. Η ίδια τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε πιθανότατα να πούμε περισσότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό. Χαρακτήρισε δε τεστ για το πως μπορεί να κάνει κάποιος διακοπές εν μέσω πανδημίας, το πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες, που ανοίγουν το Σάββατο.

Πώς μετακινούνται πλοία, τρένα, λεωφορεία από Δευτέρα (18/5)
Οι εσωτερικές μετακινήσεις από νομό σε νομό είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο, είτε με λεωφορείο και τρένο επιτρέπονται από τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι μετακινήσεις θα γίνονται με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα διευκρινιστούν αύριο, Παρασκευή. Ο κ. Πλακιωτάκης είπε αναφορικά με τα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία μέχρι στιγμής εκτελούνται κατά περίπου το 1/3, καθώς πλέει το 35% του στόλου, θα διεξάγονται με τους επιβάτες, αλλά και το προσωπικό να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και βέβαια επιβάλλεται να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Για τα νησιά τα μέτρα αίρονται στις 25 Μαΐου, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα θαλάσσια σύνορα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ο κ. Πλακιωτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση στην Εύβοια, στην Σαλαμίνα, αλλά και στην Λευκάδα που συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με την πλωτή γέφυρα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί