Ο Μηχανισμός της Τριγωνικής Απάτης
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, οι εμπλεκόμενες ελληνικές εταιρείες εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων συνεργάζονταν με μία βουλγαρική εταιρεία-βιτρίνα, με στόχο την αποφυγή καταβολής ΦΠΑ κατά τον τελωνισμό των οχημάτων στην Ελλάδα.
Η βουλγαρική εταιρεία αγόραζε οχήματα από τη Γερμανία στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, για λογαριασμό των εταιρειών στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, τους τα μεταπωλούσε με τιμολόγια που ανέφεραν ψευδώς ότι εφαρμόζεται το Καθεστώς Περιθωρίου Κέρδους.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, οι Έλληνες αγοραστές χρησιμοποιούσαν αυτά τα παραπλανητικά τιμολόγια κατά τη διαδικασία του τελωνισμού των οχημάτων στην Ελλάδα, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή του αναλογούντος ΦΠΑ.
Ευρήματα και επόμενα βήματα
Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 19 οχήματα, στην πλειονότητά τους πολυτελή, με συνολική αξία άνω των 885.000 ευρώ, ενώ η απώλεια ΦΠΑ για το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται σε πάνω από 212.000 ευρώ.
Η έρευνα της ΑΑΔΕ συνεχίζεται, με διασταυρώσεις στοιχείων και αξιοποίηση όλων των ψηφιακών και ελεγκτικών εργαλείων που διαθέτει η Αρχή, δεδομένου πως υπάρχουν ίχνη και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων απάτης.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακοί «ντετέκτιβ» και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο! Αγριεύουν τα πράγματα το 2026
- Ζευγάρι Γερμανών έχει βάλει στόχο να επισκεφθεί όλα τα νησιά των Κυκλάδων! vid
- Εκπληκτικό βίντεο από το Παρίσι: Αντήχησε παντού ο Τσαϊκόφσκι! Άφωνοι οι περαστικοί
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου
- Οι ΗΠΑ καλούν όσους Αμερικανούς βρίσκονται στη Βενεζουέλα να φύγουν
- Η κίνηση Τραμπ για το 2026 που δείχνει πως έρχεται ένας «μεγάλος πόλεμος» – Video
- Ρωσικό «Δόγμα Μονρόε»; Σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με την γεωπολιτική
- Ρίο ντε Τζανέιρο: Σπάνιοι φοίνικες από την Ασία ανθίζουν για μία και μοναδική φορά μετά από 60 χρόνια
- Χανιά: Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τα ξημερώματα – Ο δράστης μπήκε από παράθυρο και αφαίρεσε 1.200 ευρώ
- Los Caracoles: Η πανέμορφη αλλά επικίνδυνη διαδρομή που κόβει την ανάσα στους οδηγούς – Δείτε πού βρίσκεται (photo, vid)









