Επίσης σύμφωνα με το iefimerida, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με θέμα «Ο τρόπος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA και διαβίβαση των δεδομένων σε αυτήν», ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως «μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA επιτυγχάνεται η απλοποίηση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων».
Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η έγκυρη και έγκαιρη προετοιμασία και ενημέρωση των επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, για την ένταξή τους στη νέα πλατφόρμα μέχρι το τέλος του έτους.
«Το MyDATA και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, είναι η πιο σημαντική και πιο επιδραστική ψηφιακή μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και αφορά τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο», επισήμανε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ενώ τόνισε πως το επόμενο βήμα είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων.
«Το επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις, είναι η οριστική απαλλαγή από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών, η προσυμπλήρωση δηλώσεων μέσα από τα δεδομένα των ηλεκτρονικών βιβλίων και η διευκόλυνση των επιστροφών», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής, ζητώντας από τους επιχειρηματίες να σπεύσουν να ενταχθούν, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις έως το τέλος του έτους.
Στον χαιρετισμό του, ο α’ αντιπρόεδρος του ΒΕΑ, Κώστας Δαμίγος, επισήμανε ότι «η ηλεκτρονική τιμολόγηση μπορεί να γίνει ευκαιρία για τη βελτίωση, την αυτοματοποίηση και την επιτάχυνση μιας σειράς διαδικασιών, που σχετίζονται με την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ μπορεί να μειώσει την πιθανότητα λαθών και παραλείψεων, αλλά και να βελτιώσει τον εσωτερικό έλεγχο. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η μετάβαση στο νέο σύστημα θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων».
Με δήλωσή του, ο β’ αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Ρήνας, τόνισε ότι «το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, που είναι το πρώτο επιμελητήριο που έχει ψηφιοποιήσει πλήρως τις υπηρεσίες προς τα μέλη του, μεριμνά για να ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι και οι επαγγελματίες, ώστε να περάσουν με ασφάλεια, στη νέα ψηφιακή εποχή».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
