Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις μελών της Χ.Α.

Η αστυνομία είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να είναι σε θέση να συλλάβουν τα μέλη και τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος που καταδικάστηκαν μετά την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα της ΠΟΑΣΥ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν η αστυνομία είναι έτοιμη να εντοπίσει και να συλλάβει, εφόσον χρειαστεί τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο κ.Μπαλάσκας είπε «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το πού θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο».

Μάλιστα πρόσθεσε πως εφόσον καταδικαστούν, οι αστυνομικοί όταν τους εντοπίσουν, θα τους περάσουν χειροπέδες προκειμένου να τους οδηγήσουν στη φυλακή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόσθεσε όμως πως στην περίπτωση που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντισταθούν, τότε θα γίνει βίαιη προσαγωγή.

Σε ερώτηση σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν και αν θα δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα, ο κ.Μπαλάσκας δεν απάντησε, καθώς τόνισε πως η δουλειά της αστυνομίας σταματάει από τη στιγμή που θα τους μεταφέρουν στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σημειώνεται ότι από χθες υπάρχει μία εγρήγορση στην ΕΛ.ΑΣ. για τις θέσεις που βρίσκονται οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και οι Αρχές ήθελαν να είναι σίγουρες ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα και δεν θα προσπαθήσει κάποιος να διαφύγει. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η διαδικασία είναι ακόμη εν εξελίξει, οι ποινές δεν έχουν ακόμα εκδοθεί, και κανείς δε γνωρίζει εάν θα δοθούν ή όχι αναστολές στην εκτέλεση των ποινών ή εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί