Εταιρία στην Ελλάδα καταργεί την παραδοσιακή αξιολόγηση των εργαζομένων- Απίστευτες νέες πρακτικές

«Η INTERAMERICAN καταργεί την παραδοσιακή αξιολόγηση και εμπεδώνει μια κουλτούρα ανοικτού διαλόγου και συνεχούς ανατροφοδότησης».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την παρουσίαση της διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Δροσιάς Καρδάση, με θέμα «Μετασχηματίζοντας την INTERAMERICAN σε έναν ζωντανό οργανισμό» στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ).

Στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, υπό τον τίτλο «Top HR Best Practices Series», ο ΣΔΑΔΕ προσκαλεί στελέχη του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία στις επιχειρήσεις τους, καθώς επίσης να συζητήσουν τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει κατά την υλοποίηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της INTERAMERICAN, η ανάδειξη και αναβάθμιση της αξίας του ανθρώπινου κεφαλαίου στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, που ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο, χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές – για τα ελληνικά δεδομένα – πρακτικές. «Στο σύνολό του, ο νέος σχεδιασμός βασίζεται στην μοναδική εμπειρία που επιφυλάσσει η INTERAMERICAN για τους ανθρώπους της, μέσα από τον νέο τρόπο εργασίας που έχει υιοθετήσει. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται, πλέον, σε αυτοδιοικούμενες ομάδες χωρίς ιεραρχία, καλλιεργώντας δεξιότητες πέρα από τα όρια της εξειδίκευσής τους, σε ένα περιβάλλον συνεχούς μάθησης, πειραματισμού και καινοτομίας» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Καρδάση, ανέφερε ότι οι επιταχυνόμενες μεταβολές στο επιχειρηματικό – και όχι μόνο – περιβάλλον, απαιτούν καλά αντανακλαστικά άμεσης ανταπόκρισης και προσαρμογής των οργανισμών. «Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και συνεχώς, καθώς και οι ανάγκες των πελατών μας, ενώ ο ψηφιακός κόσμος διαμορφώνει νέες συνθήκες και συνήθειες στην καθημερινότητα όλων. Για να είμαστε επιτυχημένοι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι αναγκαίο να κτίσουμε έναν ευέλικτο, ζωντανό οργανισμό, που θα μπορεί να αισθάνεται, να αντιλαμβάνεται και να ανταποκρίνεται σε κάθε νέα πρόκληση» τόνισε η ομιλήτρια.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η INTERAMERICAN ανταποκρίνεται βάζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους της στον επίκεντρο: εμπλέκει τους εργαζόμενους σε όλα τα στάδια του νέου σχεδιασμού, δημιουργεί μαζί τους τις νέες εταιρικές αξίες, επενδύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Αναδεικνύει τους ρόλους των εργαζομένων, δίνοντάς τους την ελευθερία να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις που αφορούν στους ίδιους, ενώ επενδύει στην ανάπτυξη του ταλέντου που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος της εταιρείας, ως μοναδικός – διαφορετικός. Υποστηρίζει τους εργαζόμενους να εργάζονται με πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και διάθεση για προσωπική ανάπτυξη. Καταργεί την παραδοσιακή αξιολόγηση και εμπεδώνει μια κουλτούρα ανοικτού διαλόγου και συνεχούς ανατροφοδότησης».

Τέλος, αναφέρεται ότι, σε συνέχεια του νέου σχεδιασμού της, η INTERAMERICAN προχώρησε κατά το προηγούμενο διάστημα σε διαδικασία πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας στον οργανισμό από την αρχή, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στις προσωπικές δεξιότητες των υποψηφίων.

Κατά την υλοποίηση του έργου του μετασχηματισμού, όλες οι θέσεις εργασίας καταργήθηκαν και όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να επαναιτηθούν την υποψηφιότητά τους για την θέση που κατείχαν πριν ή για οποιαδήποτε άλλη θέση επιθυμούσαν. «Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα είχε ως κύριες αρχές την αντικειμενικότητα και τη συλλογικότητα και ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων των συναδέλφων τους» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί