το οποίο οδηγεί στον αναίτιο και άδικο αποκλεισμό των εμπορικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους μόνο με καθεστώς μερικής απασχόλησης επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως ο εμπορικός κόσμος διαπιστώνει την αδικαιολόγητη εξαίρεση από το μέτρο κάλυψης των παγίων δαπανών περίπου 130.000 εμπορικών επιχειρήσεων, κυρίως ατομικού και οικογενειακού χαρακτήρα, καθώς ως κριτήριο υπαγωγής αναφέρεται ότι θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Υπενθυμίζεται από την συνομοσπονδία, ότι πρόκειται για το ίδιο λάθος που είχε εντοπίσει και στον πρώτο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το οποίο διορθώθηκε μεν στις επόμενες, αλλά ένα χρόνο μετά επαναλαμβάνεται στο κρίσιμο μέτρο της κάλυψης δαπανών.
Η ΕΣΕΕ ζητά την άμεση διορθωτική παρέμβαση της κυβέρνησης, «ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης καθώς έχουν πληγεί βάναυσα από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας, έχουν χάσει τζίρους και απαξιωμένα εμπορεύματα, υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και εντέλει έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και δημόσιο με τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους.
Επιπλέον, ο εκ νέου αποκλεισμός τους θα δημιουργήσει σε βάρος τους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εντείνοντας τις ανισότητες στην αγορά που ήδη δημιουργεί η πανδημία».
(ΦΩΤΟ: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυροβολισμοί σε υπηρεσία μετανάστευσης στο Τέξας, video
- Επίθεση του Ουκρανονάτο σε ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας – Εκκενώνονται παραλίες, video
- ΣΥΡΙΖΑ: «Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι απέναντι στον τραμπισμό»
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ρώσους και Ιρανούς για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών
- Ώρα να δει και ο πιο δύσπιστος την κατάντια της Ευρώπης! Οι δύο ΦΩΤΟ που το αποδεικνύουν
- Κυρανάκης: Σε έντεκα μήνες η χώρα θα διαθέτει διπλή σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη
- Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της δολοφονίας πολιτικού στην Αρμενία
- Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος δράστης
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Ιταλία στέλνει… φρεγάτα για την προστασία των πολιτών της
- Υπ. Μετανάστευσης για Παλαιστίνιο που τρομοκρατούσε πολίτες: «Εξετάζεται η ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΠΑΝΙ

ΔΥΠΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΤΡΕΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
