• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έργο για λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης υλοποίησε η Uni Systems

Έργο για λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης υλοποίησε η Uni Systems

Η Uni Systems, μέλος του ομίλου Quest, ολοκλήρωσε έργο για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), που αφορά στην υλοποίηση εύρους υπηρεσιών και λύσεων προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρησιακών αναγκών του και να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τις εργασίες υλοποίησης η Uni Systems συνεργάστηκε με την κατασκευαστική εταιρεία Berios, στην οποία έχει ανατεθεί από το ΕΜΣΤ ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου με αρμοδιότητες τεχνικής διοίκησης, επίβλεψης και συντονισμού των εργασιών ολοκλήρωσης (εργασίες μουσειολογικής/μουσειογραφικής μελέτης) για την πλήρη λειτουργία του Μουσείου.

Το έργο περιλαμβάνει υπηρεσίες για την υλοποίηση λύσεων που καλύπτουν από την υποδομή και τη δικτύωση των εγκαταστάσεων μέχρι την εμπειρία ηλεκτρονικής ξενάγησης επισκεπτών και πλοήγησης στον χώρο του Μουσείου, για την οποία αξιοποιήθηκε η τεχνολογία HPE Aruba της Hewlett Packard Enterprise (HPE). Στις υλοποιήσεις περιλαμβάνεται η ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), η ανάπτυξη πλατφόρμας έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (e-ticketing) και η υλοποίηση των μηχανογραφικών εφαρμογών Staff και Q-Prime που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στη διαχείριση λογιστηρίου.

Παράλληλα, για τη διαχείριση της βιβλιοθήκης και του ιστορικού αρχείου αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα «The Museum System – TMS Collections» της Gallery Systems, ενώ το σύνθετο έργο συμπληρώθηκε με το CultureMapp. Πρόκειται για τη λύση της Uni Systems που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την HPE και την Cuseum και είναι σχεδιασμένη για χρήση από κινητές συσκευές με στόχο να προσφέρει αφενός εξατομικευμένη εμπειρία επισκεπτών μέσα από πολυγλωσσικό περιβάλλον και αφετέρου μοναδικά οφέλη στον φορέα, τα οποία προκύπτουν από την ευέλικτη ενημέρωση περιεχομένου και την άντληση στατιστικών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι οι λύσεις Staff και Q-Prime έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά από τις τεχνικές ομάδες της Uni Systems και έχουν υλοποιηθεί ήδη σε σημαντικό αριθμό πελατών.

H Uni Systems επενδύει στις ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες αυτοματισμού βιβλιοθηκών, ιστορικών αρχείων και μουσείων από το 1997 έχοντας υλοποιήσει σειρά σημαντικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, Τουρκίας και Β. Αφρικής.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσα από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

photo unsplash

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.