Για όσες επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν σήμερα 4/3/2021 δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Μάρτιο 2021, ως πληττόμενες, θα διενεργηθεί επανέλεγχος για την επιλεξιμότητά τους», γνωστοποιεί με κατεπείγουσα ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.
Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει το υπουργείο, παρακαλούνται οι ως άνω επιχειρήσεις – εργοδότες και οι λογιστές αυτών να ενημερωθούν από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από αύριο 5/3/2021 και ώρα 12:00.
Διευκρινίζεται ότι μόνο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα εμφανίζεται μήνυμα «Δεν πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληττόμενης επιχείρησης» μέσω της επιλογής «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» σε κάθε δήλωση αναστολής που έχει υποβληθεί κατά την 4/3/2021 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Στην περίπτωση αυτή, οι δηλώσεις αναστολών λογίζονται ως μη γενόμενες και οι εργαζόμενοι δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
Στις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας που υποβλήθηκαν στις 4/3/2021 από επιχειρήσεις-εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ως πληττόμενες δεν θα εμφανίζεται μήνυμα.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι από 5/3/2021 και μετά όσες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες δεν θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών».
imerisia/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλάτσι: Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κάνναβης μέσα σε σπίτι- Έγιναν 3 συλλήψεις
- “Spirit Island”: Το εκπληκτικό καναδικό νησί που μπορείτε να δείτε αλλά όχι να αγγίξετε – Γιατί το θεωρούν “ιερό”
- Σ. Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα δημόσιο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης που προσφέρει επιλογές και προοπτική
- Μπουρτζ Χαλίφα: Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο φωταγωγήθηκε για ινδικό φεστιβάλ και έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό, vid
- Αντίστροφη μέτρηση για τις Ωριωνίδες 2025: Πότε μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή «βροχή» πεφταστεριών
- Ήρεμη η κατάσταση στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ
- Θα ζουν ανάμεσά μας! Τι ειπώθηκε που πρέπει όλοι να προσέξουν
- Απίστευτή φάρσα έκλεισε δρόμο στο Σαν Φρανσίσκο – 50 ρομποταξί προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος
- ΕΛΑΣ: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, vid
- Ο Τραμπ δεν πιστεύει πως η Ουκρανία θα κερδίσει την σύγκρουση με την Ρωσία