Την έναρξη διαδικασίας για την διερεύνηση όλων των περιστατικών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο και τη Χίο, ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για το ζήτημα, αναφέρεται:
«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».
Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώριση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









