Ο πρωθυπουργός περιέγραψε, την Τρίτη, ένα δίμηνο-κόλαση που ακολουθεί τόσο σε ότι αφορά την ίδια την καθημερινότητά μας όσο και στο επίπεδο της οικονομίας.
Στην ουσία, η Ελλάδα θα είναι τουλάχιστον καραντίνα δύο μηνών, προκειμένου να βγει με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα από αυτή την «βιολογική επίθεση» της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Έρχονται νέοι περιορισμοί» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας έτσι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς όπως σημείωσε με έμφαση η προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι «να σώσουμε ζωές».
Μάλιστα για το τι περιμένουν οι αρχές ο κ. Μητσοτάκης προϊδέασε πως από αυτή την κατάσταση δεν θα βγούμε αλώβητοι και πολλές φορές μίλησε πως προτεραιότητά του είναι η ανθρώπινη ζωή με όποιο κόστος.
«Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.
Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής.
Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη.
Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη ήταν ουσιαστικά ένα πολεμικού τύπου διάγγελμα καθώς και η φρασεολογία που χρησιμοποίησε είχε αρκετές φορές όρους όπως πόλεμος, μάχη, θύματα, απώλειες και τα παράγωγά τους.
Η Ελλάδα δίνει αυτή την στιγμή δύο πολέμους! Ένας με τον ιό και έναν με τους Τούρκους στον Έβρο.









